אז מה יש בפסטיבל
בפסטיבל הגדר תמצאו תערוכת אמנות גדולה על הגדר ההיקפית של קיבוץ גשר הזיו. התערוכה תהייה פרוסה לאורך מסלול של כחצי קילומטר מול שדות, ובה תראו עבודות שונות בנושא "מעבר לגדר" של אמנים מכל רחבי הגליל..

מה מיוחד בפסטיבל
פסטיבל הגדר מהווה אלטרנטיבה לסצנת הגלריות הלבנות של עולם האמנות, ויציגו בו אמנים בעלי שם לצד אמנים לא מוכרים. פסטיבל הגדר אינו עוסק במיון של האמנים אותו הוא מציג, אלא כל דרישתו מהאמנים המציגים היא שיהיו כאלה שעובדים באופן רציף באמנות. הפסטיבל מכיר בעובדה שמרבית הגלריות עוסקות בסלקציה מוקפדת שמונעת ממרבית האמנים היוצרים להציג, אצלנו תוכלו לראות את כל מגוון האמנות שלא תראו במוזיאון.  

ויש גם מוסיקה ?
בטח המון מוזיקה, במהלך יום השבת של הפסטיבל יופיעו על במת הכפר הרכבים צעירים וותיקים וינגנו יצירות מקור.

ומה נראה בשוק האמנות?
בשוק תראו בין היתר משהו שלא רואים בדרך כלל בפסטיבלים, וזה ציור ופיסול. אמנות שימושית מוכרת בדרך כלל אך בקושי, לכן היא מוגדרת כלא כלכלית, ובדרך כלל לא תראו אמנים מציגים אותה בירידים ופסטיבלים. על מנת לעודד את האמנות הלא שימושית אנו לא גובים מהאמנים דמי תצוגה ומאפשרים להם להציג ללא עלות. אז אם בא לכם לקנות תמונה של אמן מקומי לאחד החדרים בבית זה המקום.

ואיך נעסיק את הילדים שיתנו קצת פנאי להתבונן:
במקום יופעלו מספר סנדאות יצירה לילדים
חלקם בתשלום סמלי, וחלקם ללא תשלום. אתם מוזמנים להביא את ילדיכם.

ומה אם קצת אוכל להפיג את הקרקור בקיבה?
בפסטיבל יהיו מספר דוכני מזון של עסקים מהאזור. בתפריט: פיצה, פיתה ולאבנה, צ'יפס עם רטבים, נקניקיות, דוכן לחם, דוכן גבינות, דוכן קראקרים, גלידות ושתייה.

וואו אתם בטח עושים מלא כסף מהפסטיבל הזה:
הלוואי, אבל האמת היא שבכלל לא, כל העובדים בפסטיבל עושים עבודתם בהתנדבות מלאה. כוונתנו היא קידום האמנים בגליל, בדרך כלל אנו שמים לב שלאנשים קשה לתפוס למה אנחנו עובדים כל כך קשה בלי כסף. גם לנו קשה להסביר את זה. התשובה הכי טובה היא תבואו ותראו למה.

הכניסה לפסטיבל: חינם
עלות דוכן לאמנות לא שימושית: חינם
עלות דוכן לאמנות שימושית : 100 (זה זול מאוד)

חניה 20 ₪ לרכב.

 

והנה קצת מהפילוסופיה שלנו, (אם הגעתם עד לפה, אז כבר תמשיכו לקרוא עד הסוף)

פסטיבל הגדר נוצר בראש ובראשונה על מנת ליצור דיאלוג בין האמנים המקומיים לבין האנשים שגרים בסביבתם. פסטיבל הגדר הינו במה בלבד המקשרת בין הישויות. לדעתנו האמנות היא חלק בלתי נפרד של המציאות התורם רבות לעיצובה. האמנות מביעה לפעמים את מה שלא בא במילים, לעיתים יצירה אמנותית מאפשרת חוויה בלתי אמצעית של תחושה, של חוויה משותפת.
פסטיבל הגדר בא לתת מענה לשתי בעיות: הראשונה: היא זו היוצרת תחושה שהציבור אינו מודע אל עבודת האמנים אשר פועלים בתחומו. כיוון שכך, הציבור אינו מודע לתהליך היצירה המתמשך של האמן שלעיתים מדבר באופן ישיר עם חוויות משותפות מנוף הסביבה שלו עצמו.
מצד שני, ישנה בעיתיות באפשרויות חשיפה לקהל הרחב מצד האמנים. מספר הגלריות בפריפריה מועט. בירידים גדולים "שוק האמנים" מונע על ידי מניעים כלכליים ומאפשר חשיפה רק לאלו "שמוכרים" לאמנים שעבודתם מייצגת את תחום ה - main stream . אמנים אחרים, שעבודתם לא מוכרת טוב נדחקים לקצוות ויצירותיהם אינן נראות לציבור .
שוק האמנים בפסטיבל הגדר פתוח לכלל ציבור האמנים, אלה שמוכרים ואלה שלא, עם דגש על האמנות שלא מוכרת.

הרעיון להשתמש בגדר ההיקפית של היישוב כגלריה נבע ממחשבות ראשוניות על הפיכתה של גדר גבול הצפון הקרובה לביתנו לגלריה, אך מאחר ותנאי המציאות הביטחונית אינם מאפשרים זאת כעת הוחלט להסתפק לעת עתה בגדר המקומית.

 

תורמים ועוזרים : אמנים מקומיים מיישובי הסביבה, בשיתוף ותמיכת קיבוץ גשר הזיו, שותפות 2000 גליל מערבי, הסוכנות היהודית, מט"י גליל מערבי, החברה הכלכלית מטה  אשר,החברה הכלכלית מעלה יוסף,הרשות לפיתוח הנגב והגליל, רעיה שטראוס, מפעל חוגלה קימברלי,  עמותת שלוש השקמים, עמותת האמנות הפלסטית הערבית – איבדע, פיקלו חנות למוסיקה בנהריה, מתנס מטה אשר, האולפן למוזיקה מטה אשר, מגמת המוזיקה בקיבוץ כברי,

מנהלי הפסטיבל 2011: אמיר כספי, שרה לנגר,
הנהלה אמנותית של גלריית הגדר: שרה לנגר, עדי לוי

הפקה וניהול כספים: ענת גלוק והנרי ביטון - מטי גליל מערבי

מנהלת הפסטיבל: אמיר נוימן, גלי רז, עדנה טף, רוני גרופי, טל חמי, אמיר כספי, הנרי ביטון ענת גלוק:

רכזי מתחם המוזיקה: אבי נצרן

רכזי מתחם שוק האמנות: , דינה שלם

רכזת מתחם המזון: זיווה גיני

 

תמונות נוספות מהגדר